Detaliul din WhatsApp pe care nu l-ai știut niciodată: nimeni nu-ți mai poate ignora mesajele

de: Alexandru Puiu
31 01. 2022

Probabil că petreci o cantitate semnificativă de timp în WhatsApp, socializând cu oameni din anturajul tău. Asta nu înseamnă însă că știi toate trucurile pe care ți le pune la dispoziție aplicația, mecanismele prin care mesajele tale ies în evidență și, brusc, devin mai greu de ignorat.

Când vine vorba de particularitățile care fac din WhatsApp o aplicație foarte populară, mulți se gândesc la numărul extraordinar de mare de utilizatori, aproximativ două miliarde. Ca să ajungă însă la acel prag, programul de chat al lui Mark Zuckerberg include combinația perfectă între funcții simple, evidente sau ușor de înțeles și elemente obscure, cunoscute de un procent infim de utilizatori. Din această categorie face parte trucul pe care îl voi detalia mai jos.

Cum formatezi mesajele trimise prin WhatsApp cu bold, italic și striketrough (tăiat)

De cele mai multe ori, când trimiți un mesaj pe WhatsApp, intri în aplicația de chat, tastezi mesajul și apeși pe Enter pe tastatură pentru expediere. Eventual, apeși pe vârful de săgeată din dreapta zonei de compunere cu același scop. Înainte de expediere, însă, mai poți face câteva lucruri cu mesajul tău pentru a-l fac mai greu de ignorat.

După ce tastezi câteva cuvinte, dacă ții degetul apăsat pe ele în fereastra de dialog, înainte de a le trimite, poți aplica anumite reguli de formatare. Poți îngroșa textul selectat, îl poți înclina (Italic) sau îl poți tăia cu o linie (Strikethrough). În acest scop, selectezi unul sau mai multe cuvinte, ții degetul pe selecție și apeși pe butonul BIU. Imediat după, opțiunile pe care le ai la dispoziție vor deveni mai evidente, Aldin (Bold/Îngroșat), Cursiv (Italic / Înclinat), Tăiere text cu o linie (Strikethrough), Monospațiat. Alegi regula de formatare care te încântă printr-o atingere și asta a fost tot. După ce trimiți textul pe WhatsApp, exact cu l-ai scris, particularizat, formatat, se va vedea și în fereastra de chat. Practic, cum a plecat, așa a ajuns.